Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Delhi

Delhi közlekedés

Delhi, India, Közlekedés

Közlekedés

Delhi, India, Közlekedés

Légi közlekedés
Budapestről közvetlen járat Delhibe nem indul, de számos nemzetközi légitársaság járatával eljuthatunk az indiai nagyvárosba. India fő légi kikötője az Indira Gandhi repülőtér. Legkönnyebben előre fizetett taxival juthatunk be a városba, ilyen taxijegyet az érkezési csarnokban szerezhetünk be. Vannak olcsó, de lassú buszok, amelyekre szintén az érkezési csarnokban foglalhatunk helyet.

Vonat
Az 1853-ban alapított vasúti hálózat a világ egyik legkorábbi és legforgalmasabb vasútja, évente 4500 millió utast szállít. A vasúti közlekedés kihagyhatatlan élmény. A másodosztályon általában fapados üléseket és zsúfoltságot találunk, de az 1. osztályok kényelmesek és tisztábbak.

Busz
Delhiben sok busz közlekedik, de szinte kivétel nélkül nagyon kényelmetlenek és zsúfoltak. A helyi járatokra nehéz rábukkanni, mert nincs menetrend vagy útvonaltábla.

Riksa
Indiában a városi közlekedés fő erejét a motoros riksák adják. A biciklis riksák ma már ritkábbak, de még közlekednek. Ezek főleg rövid távokra alkalmasak, nagy fogalomban elég nyugtalanító lehet az utazás.

Taxi
A taxi olcsó Delhiben, és akár egész napra is bérelhetjük.

Autóbérlés
A nagyobb városokban nem érdemes autót bérelni, mert számos taxi van, amelyek egész napra bérelhetők fix tarifáért. Delhiben sok nemetközi kölcsönzőcégnek van irodája. Autót bérelhetünk sofőrrel együtt is, így megspórolhatjuk a biztosítás díját.

Forrás: Útravaló: Delhi, Agra, Rajasthan

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!